onsdag 25 juni 2014

Sjukstuga

Det här året ser ut att bli ett eländigt trädgårdsår. Avenboken har fått gallkvalster.


Och den japanska järneken har fått...ja vad har den fått? Ingen aning. Bladen är gula och grenar torkar och tappar blad. Vad gör man åt detta? Gräver upp och slänger? Tulpanerna som står innanför häcken av järnek är ockå sjuka. Förvridna och bruna. Funderar på om det började där...

Prakthäggmispeln har blivit angripen av häggspinnmal. Och där går definitivt min gräns. Vill inte ha äckliga larver dinglandes framför ögonen när jag sitter ute och äter. Den busken är redan uppgrävd och slängd.


Som om det inte räckt med ovanstående så kom vi hem från Småland bara för att upptäcka att områdets rådjur och harar firat midsommar i vår köksträdgård. Rödbetsblast och sallat avtuggade och uppryckta. Suck. 

Ser inte ut att bli några äpplen och vindruvsklasarna har torkat in och ramlat av. Var på väg att få rekordskörd av blåbär i år. Tills jag åkte bort och överlät vattningen till maken...

Dags att skaffa ett nytt fritidsintresse? Samla frimärken kanske... ;-)1 kommentar:

  1. Vad trist med sjukstugan som råder i din trädgård. Mina järnek såg ungefär ut som dina tidigt i våras. Men jag har varit väldigt flitig med vattningen (mina står i sol) och nu är de fina igen. Hoppas du hittar ett bra recept för dina.

    Härligt med hängmatta va? Vi har också en. Hur gott som helst! Gung-gung-Zzzzzzzzzzz...

    Kram Tamara

    SvaraRadera