tisdag 9 september 2014

Fönsterfix

 Hemma igen efter några fantastiskt fina dagar nere i Småland. Förra besöket där fick vi åka och köpa element för vi höll på att frysa ihjäl. Nu var det sommar igen. Härligt! Stege på taket satt på plats när jag kom ned, så nu är det bara att boka in sotaren för besiktning av eldstäder och rökkanaler. Vi håller tummarna för att i alla fall något skall gå att elda i.


 Huvudanledningen för denna tripp söderut var fönsterrenovering. Med fönster som ser ut såhär invändigt...

 ...och såhär utvändigt så fattar ni att det är lite att göra. Jag har ingen som helst erfarenhet av att renovera fönster, men efter lite påläsning så var det bara att sätta igång. För att inte ruinera oss på detta lilla hus så tänker vi att det vi kan göra själva gör vi själva. Det vi inte kan som t.ex. el får vi betala för. Sedan blir kanske inte resultatet perfekt, men det får duga. Så, nu har jag kittat mina första fönster. Skrapat och grundmålat, men det behövs några lager färg till innan dom går att sätta tillbaka. Innan vintern hoppas vi...


Men ni vet...all work and no play... Inte bara göra tråkiga jobbsaker utan också ha roligt. Och det finns ju inte mycket som är roligare än att springa på loppis. Så hela lördagen tillbringade jag på olika loppisar i lilla Eksjö. Hittade bl.a. den här roliga asken. Undrar vad det varit i den? Den är i alla fall väldigt söt och alldeles tummad och len. Tio kronor var den helt klart värd. Ljusstakarna bakom fyndade jag i våras på Erikshjälpen. Tio kronor styck för dom också. Det är bra priser på loppis i Småland. :-)

Allt gott!


2 kommentarer:

  1. Vilken patina på dina fönster, men patina håller förstås inte värmen. Fina loppisfynd!
    Anette

    SvaraRadera
  2. Det var ett renoveringsprojekt som heter duga! Underbart! Och nån gång måste ju vara första gången för alla. Det är otroligt fascinerande hur mycket man kan lära sig bara genom att våga testa saker. Går det så går det, och går det inte så får man ta in hjälp. Men med Google som hjälp så klarar man det mesta! Ska bli kul att se fortsättningen!

    SvaraRadera