måndag 15 september 2014

Söndagsmys

 Vilken skön söndag vi fick igår. Det blev trädgårdsarbete hela dagen, med en liten paus för att gå till vallokalen. Äppelpaj och grillmiddag ute. Inte dumt alls. Och äntligen är våra avenbokshäckar klippta. Vi började så ordentligt för några veckor sedan, men så var det makens tur att klippa av sladden med häcksaxen. Varför är vi så klantiga?! Från den här vinkeln så ser den nyaste häcken alldeles tät och fin ut. Men står man rakt framför så är den gles och med flera titthål. Praktiskt iofs när man vill prata med sin granne...


 Närmast huset har vi en rabatt som det är dags att ta itu med nu. Ser inget vidare ut, eller hur? Den stora busken är borta, men det är fullt med rötter i jorden. Så det blir till att gräva idag. Sedan skall det läggas en stenkant närmast häcken så man kommer åt att klippa den. Växterna skall grävas upp och hela rabatten behöver jordförbättras. Sedan kommer det roliga. Sätta tillbaka växter som skall få vara kvar och eventuellt komplettera med några nya. Har inte riktigt bestämt hur jag vill ha det.


Förutom häckklippning så fick jag även tid till att röja i växthuset. Det behövdes verkligen. Och se! Alla vindruvsklasarna hade inte trillat av. Det ser ut som att vi får hela åtta vindruvor. :-)


Funderade tidigare i sommar på vad jag skulle sätta runt vinrankans fötter. Det blev en låg luktärt. Som var tänkt att växa uppåt. Men det blev ju lite tjusigt så här också. ;-)

Allt gott!

3 kommentarer:

 1. Åtta druvor. Inte illa, det är åtta gånger fler än dom som inga har!! Hoppas att dom smakar smaskens!

  SvaraRadera
 2. Oj, vad häcken har växt på höjden! Ser fin ut. Men vad har hänt med vindruvorna?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tror bara det blev för många klasar för den. Den är ju alldeles ny. Borde ha klippt bort några...

   Radera