onsdag 3 september 2014

Stenkant. Check!

 Så är då äntligen stenkanten på plats. Känns otroligt skönt. Kloten är klippta, ogräset borta och fågelbadet skurat. Ordning och reda. ;-)


Lite nya växter blev det också. Det är inte mycket som blommar i den här rabatten och det är ett medvetet val. Här får bladformer och olika gröna nyanser dominera. Men jag vill ändå att något skall blomma varje årstid. På våren blommar strandiris och på sommaren honungsrosorna. För att få en liten blomma också på hösten klämde jag dit en höstanemon. Med tanke på våren grävde jag också ned några blomsterlökar. Orkidénarcisser och lila tulpaner. Förra hösten satte jag inte en enda lök tror jag och hur tråkigt var inte det i våras.


Den här fina Heucheran kunde jag inte låta bli att köpa. Två stora superfina plantor till bra pris, blev efter en något omild behandling fem små plantor. Plus ett helt glas fullt med smådelar som jag hoppas skall få nya rötter. Nu skall jag bara byta ut penséerna som fortfarande växer i stora krukan mot något annat så känner jag mig ganska så nöjd med den här rabatten.

Nu väntar en annan rabatt på en make-over. Ut i solen!

2 kommentarer:

  1. Så fin din trädgård blir, bit för bit! Nu längtar jag nästan hem till en trädgård igen...

    SvaraRadera
  2. Det blev riktigt snyggt, och Anemonen är fin.

    SvaraRadera