fredag 24 oktober 2014

Tänk fort!

En snabb glimt av hur min dag sett ut. Den gick på temat "När det inte blir som man tänkt sig och man får tänka om". En enkel omflyttning blev helt plötsligt ett helt företag. Katsuran som stått i mitten på gräsmattan ville inte stå där längre. För soligt och torrt tyckte den. Fast egentligen var det nog mest jag som ville ha ett annat träd där katsuran stod. Flytta katsuran gick fort. Svisch, så stod den på baksidan av huset istället. Problemet kom när mitt nya silverpäron skulle ned på dess gamla plats. Typ 30 cm ned  i gropen som skulle vara 70 cm djup så fanns plötsligt en klippa. Klonk. Tvärstopp. Ja, jag orkade inte gräva så djupt när jag planterade katsuran... 

Eftersom jag slagit på stort och beställt ett uppvuxet silverpäron (en present till mig själv för att gratulera till mitt nya jobb) kände jag inte för att ställa det uppepå klippan. Vad göra? Fick snabbt tänka om hela planlösningen för framsidan (medan maken stod och trummade med fingrarna på spadskaftet) och försöka hitta ett annat ställe som funkar både praktiskt och estetiskt. Det blev c:a tre meter längre västerut. Där fanns ingen klippa utan bara jättestora tunga stenar...

Till slut så stod i alla fall trädet på plats. Och jag får se om jag tänkte rätt om några dagar när jag har tid att ta tag i resten. Hamnade inte trädet på rätt ställe tror jag det enklaste blir att flytta huset en bit... ;-)

Trevlig helg!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar