söndag 16 november 2014

Eld i baken

 Vilken trädgårdshelg vi haft! Två veckor kvar till advent och när som helst kan vintern dyka upp.Vi fick lite bråttom. Igår kröp jag runt här på framsidan och mätte, planerade, ritade, mätte nytt, ritade om, slet mitt hår...o.s.v. o.s.v....Vet inte hur många gånger jag flyttade på de små plastpinnarna som markerade var rabatter och gångar skall vara. Jag fick ju tänka om lite hastigt här när vi planterade silverpäronet. Hade ingen riktigt plan för den här delen av trädgården redan innan och omplaceringen av trädet gjorde ju inte saken lättare...


 Skönt har det varit i alla fall att få vara ute. Dagsljus och frisk luft. Och fortfarande lite fint i trädgården fast vi är inne i mitten av november.


Rosenstavens kolvar ser ut som kaveldun. Fluffiga och fina. 


 Har hunnit med mycket de här två dagarna. Grävt, räfsat löv och hängt upp ljusslingor. Det blev till och med en sväng till handelsträdgården. Lite nya växter till utekrukor och mat till fåglarna. Nu har dom både talgbollar och jordnötter att mumsa på. Här ovan rabatten som inte har hunnits med. Det enda jag gjort är att lägga en rad plattor närmast häcken. Skall väl ha något att göra i vår också. ;-)

För att piffa till rabatten lite så gjorde jag ett träd av grenar jag sågade av från rönnsumaken i somras. Tänkte hänga upp en ljusslinga i  "trädet" så lyser det upp den mörka baksidan. Lite säckväv skall läggas på också för att dölja den gröna julgransfoten grenarna är fastsatta i.


Det sista trädgårdsarbetet för dagen avslutades i pannlampans sken. Nu är kantnepeta och allium i jorden och jag hoppas dom hinner rota sig innan vinterkylan. Har torvat av för fler rabatter här. Det skall bli en lavendelhäck och lite annat. Har stora lavendelplantor i en annan rabatt och dom skall få flytta hit. Den upp&ned-vända krukan markerar var det skall stå något slags "centerpiece" i den runda rabatten. Får se vad...Skall bli så spännande att se hur det blir här i vår och sommar. 

Nu soffan och gårdagens inspelade avsnitt av Downton Abbey!  :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar