söndag 11 januari 2015

Snö och värme

 Så här såg det ut hos oss imorse. Vitt och fint och kul för barnen med snö.


 Men efter pulkaåkning och en löprunda (med Trädgårdspodden i lurarna) så var det skönt att komma in i värmen. Vi hade tänkt oss en utflykt till Edvard Andersons växthus i Bergianska trädgården idag, men upptäckte att växthuset är stängt för renovering till 24 januari. Då blev det istället en tur till Fjärilshuset Haga Ocean. Första gången jag var där och jag blev positivt överraskad. Trodde det bara skulle vara en massa "tråkiga" fjärilar som flög omkring...


 Och så var det så fint. Kändes lite som att komma tillbaka till Singapore eller Thailand. Varmt och skönt och riktig regnskogskänsla.


 Fina växter...

 ...fjärilar (såklart)...

...och fiskar och andra små djur. Killarna tyckte förstås att hajarna var bäst. Kan rekommendera ett besök om man bor i eller kommer till Stockholm. Efter att ha tankat sommar och värme så var killarna redo för att ge sig ut i snön igen.

Själv håller jag mig inne nu och känner mig väldigt nöjd med helgen. Omplantering av orkidéer, sådd av fröer från granatäpple och Johannesbrödsträd (spännande att se hur det går), två löppass, planering av vårt eventuella orangeri, biblioteksbesök, sällskapsspel, god mat och nya tulpaner på bordet. Jag är redo för en ny arbetsvecka! :-)


1 kommentar:

  1. Såna kontraster och vilken underbar helg ni haft! Så kul med planering av ett orangeri, det skulle jag också så gärna ha. Lycka till med sådderna!
    Fin vecka till dig,
    Sussi på Stolpås

    SvaraRadera