lördag 16 maj 2015

Innan regnet

 Idag har vi jobbat mot klockan både maken och jag. Han med att olja in altanen och jag med att göra iordning rabatten på baksidan. Hör nu att det smattrar mot takfönstret där jag sitter. Jag hann klart så det gör ju inget att regnet kom lite tidigare än planerat. Värre är det med den nyoljade altanen...

I den här rabatten har det stått en stor gammal schersmin.  Den grävde vi bort redan förra året, men inte förrän nu blev det tid att göra klart rabatten.

 Många små och stora rötter hittade jag. Det känns i ryggen nu. Hoppas jag fick bort det mesta...
När det såg ut så här kände jag mig nästan klar och nöjd. Stenkanten framgrävd och upphöjd, jorden rensad och gödslad. Krattat och fint. Behövs växter? ;-)


 Det är svårt att plantera en så stor yta tycker jag. Nu tänkte jag ekonomiskt och delade och planterade tillbaka växter som stått i rabatten förut. Plus några nykomlingar. Den fina rosen "Susan Williams-Ellis" fick flytta lite längre bak i rabatten och fick sällskap av glansmiscanthus "Morning Light". Den rödbladiga alunroten hämtade jag i en annan rabatt i trädgården. Övriga växter är jättedaggkåpa, buxbomsklot, höstvädd, rudbeckia, höstflox och två sorters stjärnflocka. Funderar på att sätta några vita riddarsporrar längst bak bredvid rosen också.


 Jag kommer säkert att flytta runt lite här innan jag blir nöjd. Skall bli kul att se hur rabatten blir när allt växt till sig lite och blommar. Och när avenboken fått sina blad och blir en grön vägg bakom allt. Zinkbaljan kommer jag nog att byta ut mot ett annat litet fågelbad. Vi får se vad det blir. Just nu känner jag mig i alla fall väldigt nöjd med dagens arbete. Dags att inta soffan och se ett nytt avsnitt av "Midsomer Murders". 

Allt gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar