Ge ett lyft till din uteplats och trädgård

Att göra ordning i sin trädgård är inte fel. En del låter det bara vara som det är och visst kan det vara bra, om det var en fin trädgård från början. Men varför inte satsa lite extra detta år och ge din trädgård ett lyft? Ett vanligt misstag många gör är att börja med pyntet av trädgården. Att man gör en fin entré, eftersom det är vad alla ser. Dock kan det göra att när det är dags att fixa baksidan, så har du ingen plats att komma bak, eftersom du då kan förstöra det fina du gjort. När du ska planera din trädgård, börja med baksidan och utnyttja trädgårdens naturliga förutsättningar och skapa oväntade och mysiga sittplatser.

Saker att tänka på när du gör om i trädgården eller bygger till uteplats

Om det är så att du köper ett hus, så är det bra att ha lite is i magen och vänta med trädgården. Lägg upp en bra plan och fundera på vad som är värt att lägga pengar på. Det är inte fel att inventera och ha koll på vad som sker i trädgården under ett år, så att du se vad årstidernas skiftningar och deras inverkan på din trädgård gör.

Det är även bra att du ser till att anpassa dig till dina förutsättningar:

Tänk också på utsikten inifrån huset. Även då ska du kunna njuta av din trädgård, kanske då du sitter vid datorn och tar del av en casino bonus. Läs mer om det här.

Bra växter för nybörjare på trädgård

Det finns en hel del bra växter för nybörjare. Men tänk även på att det påverkas på vad du har för läge, vad du har för jordmån samt hur mycket sol och skugga det kommer in till platsen. Här är dock ett par bra tips på växter:

Tre enkla saker som lyfter trädgården

Det finns tre enkla saker att göra för att få ett lyft i din trädgård. Du kan satsa på att ha snygga kanter mellan gångar, gräs och planeringar. Håll efter och ta bort ogräs ofta. Sedan, satsa på att ha mycket marktäckare, det är både lättskött och ser snyggt ut. Tredje saken är att göra en snygg entré. Du kan till exempel satsa på att ha flera krukor i samma stil.

För att få en lättskött trädgård, satsa på att ha rätt växt på rätt plats. När det gäller skuggiga områden, så kanske det är bra att ta bort gräsmattan där och anlägga något annat. Låt även var sak ha sin plats. Gör smarta lösningar för förvaring.

18 Jun 2020