Planera din trädgård

Det bästa som finns, det är att ha en helt ny trädgård att skapa och få fram. Kanske du precis köpt hus med tillhörande trädgård. Då är det inte fel att göra den så som du vill ha den. Även du som bott i hus och haft trädgård länge kan med fördel göra om den, i fall du vill. 

När du ska planera din trädgård, ha inte för bråttom. Sätt dig gärna ute i den, på olika platser, för att lära känna den. Du kan då se hur ljuset faller, var bästa skuggan finns, var solen är som varmast med mera. 

Efter det, så ska du se till att lista de funktioner du vill att din trädgård ska ha. Ett bra tips är att dela in trädgården i delar, så att du har en del för barnens lekar, en del för trädgårdsland och en för uteplats eller altan. 

Fundera även på förvaring av trädgårdsprylar, kanske du ska bygga ett förråd? Fundera även om det är så att du vill ha kompost, eller kanske ett växthus?

Om du inte riktigt vet hur du ska ha det i trädgården, tjuvkika på andras! Då kan du få en massa inpiration.

Sedan är det bara att arbeta fram en bra planlösning för din trädgård samt bestämma vad för växter med mera du vill använda. Sedan är det inte fel att ta hjälp av en trädgårdsdesigner heller!

27 Apr 2020